Kom dansen in Maarn, Doorn, Woudenberg & Langbroek

Dansstijlen

Peuterdans

2,5 tot 3,5 jaar

Voor de aller kleinsten onder ons os er de Peuterdans les! Samen met Brammetje de Olifant dans je samen door de les en komen ze van alles tegen. Ballonnen, veertjes, verhaaltjes en meer. Een heerlijke les voor jongens en meiden die houden van bewegen, muziek, zingen en dansen!

Kleuterdans

4 – 5 jaar

Voor de allerkleinste die graag thuis voor de spiegel staan te dansen en al wat meer willen leren…op een speelse manier door gebruik van thema’s en verhaaltjes wordt aan eigen creativiteit, sociale omgang met andere kinderen en muzikaliteit gewerkt. Met dansplezier voorop!

Kinderdans – Ballet/Jazz

6-7 jaar

Na de kleuterdanslessen te hebben gevolgd kan de leerling doorstromen naar de volgende groep en daarbij kiezen uit dansvoorbereiding op Klassiek ballet of op Jazzdans. In deze lessen wordt de basis van Klassieke dans of Jazzdans gelegd. Basis passen en benamingen komen aanbod evenals eigen creativiteit in het maken van dans, het leren samenwerken in een groep en luisteren naar de muziek ‘waar begint tel 1?’. Ook dit gebeurt op een speelse manier. Door het jaar heen wordt aan verschillende dansstukken gewerkt voor de kijk les of voorstelling.

Theater & Dans

6+ & 10-13

Vind je toneel spelen en dansen allebei leuk? En zou je wel eens in een echte musical willen spelen? Theater & Dans is een les waar zowel spel als dans worden gecombineerd. Aan het eind van elk termijn treedt je op met een echte musical!

Klassiek ballet & Spitzen

8+ en Jongeren

Tijdens deze lessen wordt de klassieke dans de leerling eigen gemaakt. De les bestaat uit een gedeelte aan de barre voor techniek en souplesse, een gedeelte in het midden van de zaal, across the floor en aan het eind van de les wordt er gewerkt aan een klassieke choreografie.
Spitzen les: Deze les kun je volgen naast de vaste klassieke les. Een minimum leeftijd van 12 jaar is een vereiste. Daarnaast moeten je enkels sterk genoeg zijn. De balletdocent kan hierover informatie geven.

StreetJazz

8+ en jongeren

StreetJazz is een combinatie van Streetdance en Jazzdans waarbij er gewerkt wordt aan techniek (uit de Jazzdans) strakheid van bewegingen en floorwork (uit de Streetdance). De muziek knalt uit de boxen en heeft een stevige beat. Samen met de groep wordt er aan spetterende choreografieën gewerkt voor de kijk les of voorstelling. Ook werk je aan lenigheid en je eigen creativiteit te ontwikkelen door in een klein groepje eigen dans te maken. En bij StreetJazz mag ook presentatie en afwerking zeker niet ontbreken!

Show/Pop/Jazz

8+ en jongeren

Heb jij altijd al in de spotlight willen staan en geniet je van alles wat de musical wereld te bieden heeft? Dan zit je bij deze les goed! Op musical hits en Broadway Showbizz muziek leer je de sterren van de hemel te dansen. Een combinatie van techniek, lenigheid en vooral presentatie zit door de les heen geweven. Er wordt aan verschillende dansstukken gewerkt voor de kijk les of voorstelling en er wordt gebruik gemaakt van verschillende attributen. It’s Showtime!

Moderne dans

8+ en jongeren

Moderne dans is een combinatie van klassieke dans en lyrischere bewegingen. Soms worden er ook elementen uit de Jazzdans toegevoegd en geeft de docent voor een groot deel eigen invulling aan deze dansstijl. De les begint met een technische warming-up waarbij een juiste houding en gebruik van spieren wordt aangeleerd. Vervolgens wordt er gewerkt aan een danscombinatie. Hierbij wordt ook veel aandacht besteed aan het dansen waarbij de grond gebruikt wordt: Floorwork.

Urban

8+ en jongeren

Urban is DE dansstijlen van nu! Je ziet het overal op tv, op straat, in de clubs. Strakke moves op stevige hiphop muziek. Voor de beginners is er een beginners les. Kun je al veel meer en hou je wel van wat uitdaging? Dan kun je doorstromen naar de gevorderden groep.

JazzMix

Volwassenen

In de danslessen boven de 20+ wordt een combinatie gemaakt van zowel StreetJazz als BroadwayJazz en aangevuld met ModernJazz. Zo komen alle stijlen van de Jazzdans aan bod. Ieder lesblok zal 1 van de dansstijlen meer aan bod komen en worden uitgelicht. De muziek varieert van stevige beats tot adagio muziek en musical hits. Ook hier komt er een stukje techniek aan bod waardoor steeds ingewikkeldere passen uitgevoerd kunnen worden. Ook het werken aan coördinatie en presentatie zal in deze les niet ontbreken.

TapDans

Volwassenen

Laat je voeten dansen! Een ritmische les voor volwassenen. Je voeten doen het werk! Voor iedereen die niet weg is van ingewikkelde arm en been coördinatie maar die het wel lekker vind om op muziek te dansen. De docent werkt op ieders niveau. Daarom een goed begin van je weekend! Deze les wordt in 2 blokken van 12 lessen gegeven.

 

TopClass – Modern

   

TopClass – Jazz

   

TopClass – Urban

 

Pilates

Volwassenen

De Pilates Methode is een oefen methode voor het gehele lichaam. Er wordt gewerkt naar het vinden van de ultieme balans tussen mind en body en de samenhang tussen kracht, souplesse en controle. Een heerlijke les voor alle leeftijden!

BBB/Bootcamp

Volwassenen

Deze les wordt gestart met een warming-up. Hierna volgt een cardio gedeelte waarbij het uithoudingsvermogen wordt verbeterd en vetverbranding wordt gestimuleerd. Het 2e gedeelte van de les zal bestaan uit spierversterkende oefeningen gericht op de buik, benen en billen met gebruik van gewichtjes, tubes en Xco buizen. De les wordt afgesloten met een stretch voor de getrainde spiergroepen.

Dansconditie/Zumba

Volwassenen

Zumba is een les bestaande uit swingende bewegingen gecombineerd met Latijns-Amerikaanse en internationale muziek. Deze les is voor iedereen te volgen! Elke zumba les is gegarandeerd een feest! Bij Dansconditie/Zumba ligt de nadruk extra op een hoge intensiteit van de dans combinaties.

BalletFit

Volwassenen

De nieuwste trend in dans en sportwereld! Een fijne dansworkout met Klassiek Ballet als uitgangspunt. Door middel van oefeningen aan de ‘balletbarre’, in het midden ‘au mileux’ en verplaatsend door de zaal wordt uw lichaam getraind als dat van een professioneel danser. Hiermee worden lange sterke spieren ontwikkeld en verbeterd uw houding.

BodyInBalans

Volwassenen

Een les gebaseerd op het versterken van het lichaam. Door middel van ontspanings oefeningen en kracht oefeningen gerelateerd aan pilates, yoga en Japanse krachtsporten wordt uw lichaam en houding sterker gemaakt en werkt u aan souplesse.